joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Racuszki miodowe z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Jedno z ulubionych dań dzieci. Moja córeczka się nimi zajada.

Racuszki miodowe z bananami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki miodowe z bananami

 

  • 2 jajka
  • 800ml maślanki
  • 2 szkl mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 dojrzałe banany
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuszki miodowe z bananami
Do miski wlać maślankę, dodać jajka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać za pomocą rózgi lub miksera. Powinniśmy otrzymać dosyć gęste ciasto. Odstawić na około 10 minut. Banany obrać i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. partiami smażyć niewielkie placuszki na złotobrązowy kolor. Racuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać jeszcze gorące, posypane obficie cukrem pudrem.
Racuszki miodowe z bananami
w misce wymieszać, maślankę, mąkę,jajka, cukier, miód i proszek do pieczenia
Racuszki miodowe z bananami
Banany pokroić w cienkie plasterki, dodać do ciasta
Racuszki miodowe z bananami
Racuszki smażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor

Tagi:

jajko jajka