alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Racuchy z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo puszyste i delikatne racuszki z dodatkiem bananów.

Racuchy z bananami

Składniki:

Racuchy z bananami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananami
Do naczynia z robota przesiać mąkę dodać cukier, sól, jajka, cukier waniliowy, rozpuszczone letnie masło, letnie mleko i wsypać drożdże suszone. Za pomocą robota z końcówką haka zagnieść ciasto. Ciasto powinno mięć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Dwa banany pokroić w półplasterki dodać do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ciasto i smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać na ciepło oprószone cukrem pudrem i z pokrojonym bananem.

Tagi:

jajko jajka