Sposób przygotowania:
Racuszki na zsiadłym mleku
Jajka wybić i ubić (można widelcem)z cukrem waniliowym.
Ubijając dodać mleko i mąkę z sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.
Banana kroimy na plasterki ok 1 1/2 cm( można skropić sokiem z cytryny).
Partiami wrzucamy do ciasta.
Każdy kawałek banana nabieramy na łyżkę z ciastem i kładziemy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
Ubijając dodać mleko i mąkę z sodą. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto.
Banana kroimy na plasterki ok 1 1/2 cm( można skropić sokiem z cytryny).
Partiami wrzucamy do ciasta.
Każdy kawałek banana nabieramy na łyżkę z ciastem i kładziemy na patelnię na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku. Oprószamy cukrem pudrem.
