Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Racuszki palce lizać!

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka, kefir sól i mąkę z proszkiem do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę.

Racuszki palce lizać!

Składniki:

Racuszki palce lizać!

 

  • 2 jajka
  • 1 szklanka kefiru
  • 25 dag mąki
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Sól
  • Tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki palce lizać!
Jajka, kefir sól i mąkę z proszkiem do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne pokroić na plasterki, wrzucić w ciasto i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Dla chętnych można wykorzystać tu też wersję z bakaliami , wedle własnego uznania! Życzę smacznego!