kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Racuszki serowo-borówkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i łatwe w przygotowaniu! Idealne na słodki obiad lub deser! Dodatek borówek nadaje racuszkom niepowtarzalnego, letniego smaku.

Racuszki serowo-borówkowe

Składniki:

Racuszki serowo-borówkowe

 

Sposób przygotowania:

Racuszki serowo-borówkowe
1. Biały ser rozgnieść widelcem na drobną miazgę.

2. Zmiksować razem mąkę, mleko, jajka i cukier.

3. Borówki umyć, osuszyć, wraz z twarogiem dodać do zmiksowanego ciasta i lekko wymieszać.

4.Łyżka nakładać na rozgrzany tłuszcz racuszki smażyć z obu stron. Podawać jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem.