Sposób przygotowania:
Racuszki serowo-borówkowe
1. Biały ser rozgnieść widelcem na drobną miazgę.
2. Zmiksować razem mąkę, mleko, jajka i cukier.
3. Borówki umyć, osuszyć, wraz z twarogiem dodać do zmiksowanego ciasta i lekko wymieszać.
4.Łyżka nakładać na rozgrzany tłuszcz racuszki smażyć z obu stron. Podawać jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem.
2. Zmiksować razem mąkę, mleko, jajka i cukier.
3. Borówki umyć, osuszyć, wraz z twarogiem dodać do zmiksowanego ciasta i lekko wymieszać.
4.Łyżka nakładać na rozgrzany tłuszcz racuszki smażyć z obu stron. Podawać jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem.
Magdalena88
kuchcik89
Marika-