Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkami na maślance
Do miski przelewamy maślankę i dodajemy wybite jajko, miód i mieszamy.
Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne oraz obieramy ze skórki.
Ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy do miski z ciastem. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
Olej rozgrzewamy i smażymy rumiane placuszki. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne oraz obieramy ze skórki.
Ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy do miski z ciastem. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
Olej rozgrzewamy i smażymy rumiane placuszki. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.