Sposób przygotowania:
Racuszki z malinami
CIASTO
Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem.
Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Do gotowego ciasta włożyć maliny, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor.
Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.
Jogurt rozmieszać z jajkami, mąką, wyrobić mikserem.
Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Do gotowego ciasta włożyć maliny, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor.
Gotowe racuszki posypać cukrem pudrem.