Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkiem i cynamonem
1. Składniki ciasta przekładamy do miski i miksujemy na gładką masę, cukier dodajemy według uznania jak słodkie chcemy mieć ciasto ( ja dałam 2 płaskie łyżki ) . Mąkę dodajemy stopniowo, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeżeli ciasto wyjdzie nam zbyt geste możemy dodać trochę mleka, a jeżeli zbyt rzadkie trochę mąki.
2. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy łyżkę ciasta, plasterek jabłka i znów łyżkę ciasta. Następnie smażymy po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażone racuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy, możemy oprószyć je cukrem pudrem.
2. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy łyżkę ciasta, plasterek jabłka i znów łyżkę ciasta. Następnie smażymy po kilka minut z każdej strony.
4. Usmażone racuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy, możemy oprószyć je cukrem pudrem.