Sposób przygotowania:
Racuszki z rodzynkami
Do miski dajemy mąkę oraz cukier i szczyptę soli. Wbijamy jajko, kruszymy odrobinę drożdży i wlewamy kefir oraz mleko. Dosypujemy cukier waniliowy i wszystko dokładnie miksujemy na jednolite ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. W tym czasie w miseczce zalewamy rodzynki wrzątkiem i zostawiamy je na 5 minut. Później odcedzamy je na małym sitku i dorzucamy do ciasta. Delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta na gorący olej na patelni i smażymy na rumiano – z obu stron. Racuszki podajemy jak przestygną, bo rodzynki są gorące.
![Racuszki z rodzynkami Racuszki z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-rodzynkami-276179.jpg)
![Racuszki z rodzynkami Racuszki z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-rodzynkami-276180.jpg)
![Racuszki z rodzynkami Racuszki z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-rodzynkami-276181.jpg)
![Racuszki z rodzynkami Racuszki z rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-rodzynkami-276182.jpg)