Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Racuszki kukurydziane z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiące racuszki z kaszy kukurydzianej z dodatkiem rodzynek na szybki obiad dla dzieci i doroslych!

Racuszki kukurydziane z rodzynkami

Składniki:

Racuszki kukurydziane z rodzynkami

 

  • SKŁADNIKI :

 

 

 

 

 

 

  • cukier waniliowy – 3 łyżki

 

  • rodzynki – 100 g

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki kukurydziane z rodzynkami
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Kaszę kukurydzianą lekko zwilżamy odrobiną wody. Mleko zagotowujemy. Na gotujące się mleko wsypujemy kaszę , odrobinę solimy. Gotujemy ok. 8-10 minut cały czas mieszając, by nie dopuścić do przypalenia. Do ugotowanej dodajemy jajko , miód , mąkę oraz cukier. Dosypujemy rodzynki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Nakładamy zwilżoną łyżką na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto. Obficie posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego!