Ann

Ann

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla lubiących słodkości i kokosy!

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Ciasto:
  • 4 jaja
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 4 żółtka
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/2l mleka
  • budyń śmietankowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • paczka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Rafaello
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Dodawać po jednym żółtku ciągle mieszając. Wymieszać obie mąki, proszek i kakao. Dodać do masy jajecznej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku. Wystudzić Przekroić na pół. Z żółtek, cukru, mleka, budyniu w proszku i mąki ugotować masę budyniową. Masło utrzeć dodając po troszku ostudzony budyń. Biszkopt przełożyć połową masy, na niej ułożyć małe biszkopty moczone w zimnym mleku.. Przełożyć drugim biszkoptem, posmarować resztą masy i posypać obficie wiórkami kokosowymi.