Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Rafaello

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ciasto jest naprawdę pyszne.Polecam .

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Upiec biszkopt z 6 jajek
  • Krem:
  • 3 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • Masa:
  • 1-1/2 kostki masła
  • 1 olejek waniliowy i śmietankowy (do masy dajemy po połowie każdego olejku)
  • sparzonych i drobno pokrojonych migdałów (zalewam gotującą wodą i zostawiam) . Można użyć już gotowych płatków .
  • Posypka kokosowa:
  • 2 łyżki masła
  • 1 paczka kokosu(100g)
  • 1 łyżka cukru
  • po połowie olejków które zostały z masy

Sposób przygotowania:

Rafaello
Krem: Część mleka zagotować z cukrem a resztę mleka rozmieszać z mąka . Gdy mleko się zacznie gotować wlewamy ta część mleka z mąka i gotujemy jak budyń.Masa: Masło zmiksować, dodając zimny budyń następnie dodajemy olejki . Na końcu dajemy pokrojone migdały . Posypka kokosowa: Wszystkie składniki dajemy na małą patelnię i prażymy na złoty kolor ciągle mieszając aby się nie przypaliłaPrzełożenie placka: Biszkopt przekroić na 2 części. Na jedna część biszkoptu nałożyć pół kremu. Krem przyłożyć druga częścią biszkoptu i na ten biszkopt nałożyć pozostały krem.Na krem dać posypkę kokosową lekko ja uklepując.