malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Rafaello na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Zawsze powinno się udać bo nie trzeba wkładać dużo pracy w jego przygotowanie.

Rafaello na krakersach

Składniki:

Rafaello na krakersach

 

  • 3/4 litra mleka,
  • 1 duży budyń śmietankowy,
  • 4 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 500 gram krakersów,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki wiórków kokosowych,
  • 2 żółtka,
  • kostka masła.

Sposób przygotowania:

Rafaello na krakersach
Do 2 szklanek mleka dodajemy mąki, cukier, budyń oraz żółtka. Rozpuszczamy mieszając cały czas. Pozostałe część mleka należy zagotować i dodać do reszty. Gotujemy budyń. Masło ukręcamy. Dodajemy do niego ugotowany budyń. Oraz 3/4 ilości wiórków kokosowych. Następnie krakersy przekładamy budyniem. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki.