Sposób przygotowania:
Rafaello z manną i likierem
Mleko wlać do garnka, dodać cukier i wiórki i gotować 10 minut. Wrzucić masło, gdy się rozpuści, wsypać kasze manną i ugotować gęsty krem. Formę (18x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową, ułożyć 16 krakersów. Do kremu wlać 1/3 szklanki likieru kokosowego, wymieszać. Na krakersy wlać 1/3 masy, wyłożyć 16 krakersów, wylać drugą część masy, wyłożyć ostatnie 16 krakersów i wylać ostatnią część masy. Wyrównać, wystudzić i schłodzić w lodówce. Wiórki uprażyć na suchej patelni i posypać ciasto. Pokroić w kwadraty i podawać.
![Rafaello z manną i likierem Rafaello z manną i likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rafaello-z-manna-i-likierem-259400.jpg)
![Rafaello z manną i likierem Rafaello z manną i likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rafaello-z-manna-i-likierem-259401.jpg)
![Rafaello z manną i likierem Rafaello z manną i likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rafaello-z-manna-i-likierem-259402.jpg)
![Rafaello z manną i likierem Rafaello z manną i likierem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rafaello-z-manna-i-likierem-259403.jpg)