Sposób przygotowania:
Rafaello na krakersach
Ugotować budyń.Żółtka wymieszać z połową cukru i cukrem waniliowym. Do żółtek dodać jedną szklankę mleka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko dokładnie dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotować z pozostałym cukrem. Do gotującego mleka wlać wymieszaną masę i ugotować budyń, wystudzić. Masło lub margarynę utrzeć i porcjami dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki i zapach rumowy, dokładnie wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć papierem, na dnie ułożyć jedną warstwę krakersów. Na krakersach rozsmarować połowę kremu, przykryć drugą warstwą krakersów. Na wierzchu rozsmarować drugą połowę kremu. Wyrównać i posypać wiórkami oraz płatkami migdałowymi. Wstawić do lodówki do schłodzenia.