Sposób przygotowania:
Rafaello na krakersach
Zaczynam od ugotowania budyniu, w tym celu odlewam ok. 3/4 szkl. mleka, mieszam go z mąkami, cukrem i 1 cukrem wanilinowym. Resztę mleka zagotowuję. Wlewam do gotującego się mleka mieszankę budyniową i gotuję budyń, ciągle mieszając. Budyń studzę. Margarynę ucieram mikserem, dalej miksując dodaję porcjami zimny budyń. Na koniec dodaję 200g wiórków kokosowych i 200g migdałów. Na blachę prostokątna (25x40cm) wykładam warstwę krakersów. Na krakersach rozsmarowuję trochę masy budyniowej. Przykrywam kolejną warstwą krakersów, masą budyniową i tak, aż do wykorzystania składników. Na górze ma być masa budyniowa. Masło roztapiam na patelni, dodaję 2 łyżki cukru, cukier wanilinowy i 100g kokosu. Smażę na małym ogniu ciągle mieszając, aż do zarumienienia się kokosu. Ostudzonym kokosem posypuję wierzch ciasta. Ciasto schładzam w lodówce.