SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Rafaello wg SIS

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna do kawusi na każdą okazje

Rafaello wg SIS Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rafaello wg SIS

 

  • 3 duże opakowania krakersów,
  • 3 szklanki mleka,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 paczka cukru waniliowego,
  • 250g masła,
  • 100g wiórek kokosowych,
  • 1 szklanka cukru

 

Sposób przygotowania:

Rafaello wg SIS
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i pół szklanką cukru. Mąkę rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy do wcześniej utartych jaj. Pozostałe 2 szklanki mleka i cukru gotujemy, wlewamy masę jajeczną mieszamy aż do uzyskania budyniu. Odstawiamy budyń do wystygnięcia, po czym dodajemy po kawałku masła i miksujemy, pod koniec dosypujemy wiórki kokosowe. Na blaszkę wykładamy krakersy masę budyniową, następnie krakersy, masę i krakersy lekko smarujemy resztą masy i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na perę godzin do lodówki. Smacznego
Rafaello wg SIS
delikatnie rozkładamy mase, krakersy lubią sie unosić i przesuwać
Rafaello wg SIS
do masy mozna również dodać płatki migdałów