małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

raffaelo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciasto które wymaga trochę czasu ale naprawdę warto

raffaelo

Składniki:

raffaelo

 

  • BISZKOPT:
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • BUDYŃ
  • 3 pszenne bułki(bardzo blade)
  • 3 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1,5 kostki margaryny
  • 3 żółtka
  • 150 g wiórek kokosowych
  • cukier waniliowy
  • POSYPKA
  • 50g wiórek kokosowych
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka margaryny

 

Sposób przygotowania:

raffaelo
Biszkopt jajka ubic z cukrem na puszysta mase,dodać resztę składników i delikatnie wymieszać,wylac na blaszke wysmarowana margaryna i posypana bułką tartą.Budyń bułki namoczyc w 2 szklankach mleka,nastepnie przekręcić przez maszynke(zeby nie bylo grudek),reszte mleka zagotowac z cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi i dodać namoczona bułke ,chwile pogotowac(aż zgestnieje)zostawić do ostudzenia(ja zawsze robie budyń dzień wcześniej) utrzeć margaryne z cukrem i żółtkami i dodawac zimny budyń.

Ostudzony biszkopt przekroić na pół przełożyć masa,oraz posmarować wierzch ciasta. POSYPKA wszystkie skladniki podsmażyć na patelni na rumiany kolorposypac ciasto. wstawić do lodówki

Tagi:

biszkopt