Ragout cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite ragouty cielęce na chłodne dni

Ragout cielęce

Składniki:

Ragout cielęce

 

Sposób przygotowania:

Ragout cielęce
Przygotowanie;
Cielęcinę dokładnie umyć w zimnej wodzie,osączyć.Kroić na desce w kosteczkę,zrumienić i wrzucić do rondla.Wykorzystać olej z tłuszczu,wrzucając posiekaną uprzednio w kostkę cebulę.Zrumienić i dodać do mięsa.3/4 szklanki piwa wylać do rondla,dodając stare warzywa.Podlać bulionem,dusić 15 minut.Na koniec posypać według upodobań czerwonym pieprzem,papryką,cząbrem.
Danie można zagęścić kwaśną śmietaną.

Tagi:

piwo