Sposób przygotowania:
Ragout cielęce
Przygotowanie;
Cielęcinę dokładnie umyć w zimnej wodzie,osączyć.Kroić na desce w kosteczkę,zrumienić i wrzucić do rondla.Wykorzystać olej z tłuszczu,wrzucając posiekaną uprzednio w kostkę cebulę.Zrumienić i dodać do mięsa.3/4 szklanki piwa wylać do rondla,dodając stare warzywa.Podlać bulionem,dusić 15 minut.Na koniec posypać według upodobań czerwonym pieprzem,papryką,cząbrem.
Danie można zagęścić kwaśną śmietaną.
Cielęcinę dokładnie umyć w zimnej wodzie,osączyć.Kroić na desce w kosteczkę,zrumienić i wrzucić do rondla.Wykorzystać olej z tłuszczu,wrzucając posiekaną uprzednio w kostkę cebulę.Zrumienić i dodać do mięsa.3/4 szklanki piwa wylać do rondla,dodając stare warzywa.Podlać bulionem,dusić 15 minut.Na koniec posypać według upodobań czerwonym pieprzem,papryką,cząbrem.
Danie można zagęścić kwaśną śmietaną.