Sposób przygotowania:
Rajska szarlotka
Ciasto:
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Dodaje cukier. Miksuję. Dodaje żółtka. Miksuję. Dodaje olej. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypuję bułką tartą.
Nadzienie:
Jabłka myje i obieram ze skórki. Kroję w plastry. Obsypuję bułką tartą.
Beza: Białka ubijam z cukrem. Dodaję cynamon i mąkę. Mieszam.
Na cieście układam plastry jabłka i układam bezę.
Piekę około 50 minut w 170 stopniach. Studzę.
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Dodaje cukier. Miksuję. Dodaje żółtka. Miksuję. Dodaje olej. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypuję bułką tartą.
Nadzienie:
Jabłka myje i obieram ze skórki. Kroję w plastry. Obsypuję bułką tartą.
Beza: Białka ubijam z cukrem. Dodaję cynamon i mąkę. Mieszam.
Na cieście układam plastry jabłka i układam bezę.
Piekę około 50 minut w 170 stopniach. Studzę.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2