Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rajska szarlotka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to tak naprawdę doskonałe połączenie ciasta biszkoptowego z jabłkami i bezą. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania z przyjaciółmi i letnie przyjęcia w ogrodzie. Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu, nie zajmuje dużo czasu.

Rajska szarlotka

Składniki:

Rajska szarlotka

na ciasto

nadzienie

beza

Sposób przygotowania:

Rajska szarlotka
Ciasto:

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywno. Dodaje cukier. Miksuję. Dodaje żółtka. Miksuję. Dodaje olej. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypuję bułką tartą.

Nadzienie:

Jabłka myje i obieram ze skórki. Kroję w plastry. Obsypuję bułką tartą.

Beza: Białka ubijam z cukrem. Dodaję cynamon i mąkę. Mieszam.

Na cieście układam plastry jabłka i układam bezę.

Piekę około 50 minut w 170 stopniach. Studzę.