Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Raque z kurczaka

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy dodając wszystkie przyprawy. Następnie jeżeli

Raque z kurczaka

Składniki:

Raque z kurczaka

 

  • pierś kurczaka

 

  • 1/2 kg cebuli

 

 

 

 

 

  • koncentrat pomidorowy

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Raque z kurczaka
Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy dodając wszystkie przyprawy.
Następnie jeżeli męsko przyjmie odpowiedni kolor przekładamy do garnka. Na
patelnie wrzucamy pokrojoną paprykę i cebulę. Przysmażamy i wrzucamy do
mięsa całość zalewamy wodą tak aby przykryła wszystkie składniki. Dodajemy
koncentrat pomidorowy i gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.


Asia - Warszawa