Sposób przygotowania:
Ravioli orientalne
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać i rozdrobnić widelcem, odstawić. Boczek pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na 1 łyżce oleju ok. 3 -4 minuty. Dorzucić dobrze umyty i drobno pokrojony por i smażyć następne 3 - 4 minuty. Po usmażeniu dodać boczek z porem do ziemniaków, wymieszać, spróbować i dosolić i popieprzyć do smaku, dodać ser i jeszcze raz wymieszać. Nałożyć po 4 porcje farszu na papier ryżowy i przykryć drugim płatem papieru, docisnąć, żeby papiery się skleiły pomiędzy nadzieniem. Podsmażyć lekko na 1 łyżce oleju z obu stron. Kawałek cebuli przyrumienić na maśle i polać gotowe ravioli na talerzu. *Ponieważ papier ryżowy jest bardzo cienki ja użyłem 2 płaty na spód jak i na wierzch, z tej ilości składników wyszły 3 takie porcje.