Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Ravioli orientalne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ziemniaczano-porowe nadzienie do ravioli w papierze ryżowym do sajgonek.

Ravioli orientalne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ravioli orientalne

 

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 340 g ziemniaków
  • 140 g boczku podwędzonego
  • 1 lub 2 mniejsze pory
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki mielonego sera romano
  • sól i pieprz do smaku
  • masło i cebula
  • kolendra lub zielona pietruszka opcjonalnie

Sposób przygotowania:

Ravioli orientalne
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, po ugotowaniu odlać i rozdrobnić widelcem, odstawić. Boczek pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na 1 łyżce oleju ok. 3 -4 minuty. Dorzucić dobrze umyty i drobno pokrojony por i smażyć następne 3 - 4 minuty. Po usmażeniu dodać boczek z porem do ziemniaków, wymieszać, spróbować i dosolić i popieprzyć do smaku, dodać ser i jeszcze raz wymieszać. Nałożyć po 4 porcje farszu na papier ryżowy i przykryć drugim płatem papieru, docisnąć, żeby papiery się skleiły pomiędzy nadzieniem. Podsmażyć lekko na 1 łyżce oleju z obu stron. Kawałek cebuli przyrumienić na maśle i polać gotowe ravioli na talerzu. *Ponieważ papier ryżowy jest bardzo cienki ja użyłem 2 płaty na spód jak i na wierzch, z tej ilości składników wyszły 3 takie porcje.
Ravioli orientalne
Podsmażyć boczek i por na jednej łyżce oleju
Ravioli orientalne
Dodać boczek z porem i ser romano do wcześniej ugotowanych ziemniaków
Ravioli orientalne
Opakowanie papieru ryżowego do sajgonek.
Ravioli orientalne
Nałożyć farsz na podwójny papier ryżowy i przykryć podwójnym płatem papieru, docisnąć.

Tagi:

sery ser