Sposób przygotowania:
Razowe ciasto z bananami i cukrem kokosowym
Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni na funkcji góra-dół. W misce łączymy przesianą mąkę, sól, cynamon, proszek i cukier. W drugiej miseczce łączmy mokre składniki: jajka, olej, jogurt i maślankę. Wsypujemy suche składniki do mokrych i delikatnie mieszamy do połączania składników, niezbyt dokładnie, tak jak przy cieście na muffiny. Wykładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy (moja okrągła 20 cm). Na wierzch układamy plasterki banana, posypujemy je słonecznikiem i cukrem kokosowym. Pieczemy ok 45 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce. * gorąco polecam Wam cukier kokosowy, jest zdrowy, ma posmak karmelowy, zbliżony do brązowego cukru muscovado mżna zastąpić jeśli nie macie kokosowego
Ela Dz