Sposób przygotowania:
Regaty na liściach sałaty
Jajka myjemy, gotujemy na twardo a gdy dobrze wystygną obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Gruby plaster sera kroimy na kawałki ok. 2x2 cm. Z cienkich plasterków wycinamy trójkąty. Każdą połówkę jajka układamy na kostce sera, oprószamy solą i papryką. Na wykałaczkę nakładamy żagiel (trójkątny plasterek sera) i wbijamy ją aż do podstawy czyli poprzez jajko do kostki sera pod spodem. Żaglówki ustawiamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. W miseczce obok podajemy sos. Do tych koreczków wybierajmy jajka małe aby łatwo było je jeść.Sos: majonez mieszamy z jogurtem i ketchupem, doprawiamy ew. solą i mieloną papryką w/g własnego smaku, mieszamy dokładnie.
iwi69
jovi
kinga
góralka
Sarenka