Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Resztkowa zupa brokułowo-marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z niczego wyszła pyszna zupka :). Danie wegańskie.

Resztkowa zupa brokułowo-marchewkowa

Składniki:

Resztkowa zupa brokułowo-marchewkowa

 

  • 4-5 szklanek wywaru warzywnego z gotowania kostki sojowej
  • 3 czubate łyżki ryżu
  • 1 średnia marchew
  • 25-30 dag różyczek brokułów
  • sól
  • pieprz
  • chili

Sposób przygotowania:

Resztkowa zupa brokułowo-marchewkowa
Do wrzącego wywaru warzywnego z gotowania kostki sojowej (lub normalnego wywaru warzywnego) dodajemy ryż. Marchew obieramy, kroimy w talarki lub w kostkę. Brokuły myjemy, dodajemy wraz z marchewką do gotującego się wywaru po 5 minutach od wsypania ryżu. Gdy warzywa będą miękkie, doprawiamy zupę solą, pieprzem i chili.