Sposób przygotowania:
Risotto
Do garnka wlewamy trochę oleju. Jak nam się lekko rozgrzeje, wsypujemy drobno pokrojoną cebulę, która ma nam się ładnie zeszklić. Następnie wsypujemy ryż. Mieszamy.
Do jakiegoś osobnego rondelka tudzież kubka wrzucamy kostkę rosołową, którą rozpuszczamy w gorącej wodzie. Tak przygotowanym bulionem podlewamy ryż z cebulą. Dodajemy chilli (ilość wg uznania). Ryż zalewamy bulionem za każdym razem, gdy 'wypije' on poprzednią dawkę. ;] I tak gotujemy do miękkości. Można spożywać. :)
Ale, żeby danie było bardziej konkretne, to możemy dodać cokolwiek nam się zamarzy - mrożone warzywa, rybę, owoce morza. W ryżu nam się ładnie rozmrożą i jak będą już miękkie razem z ryżem, podajemy.
Smacznego. :-)
Do jakiegoś osobnego rondelka tudzież kubka wrzucamy kostkę rosołową, którą rozpuszczamy w gorącej wodzie. Tak przygotowanym bulionem podlewamy ryż z cebulą. Dodajemy chilli (ilość wg uznania). Ryż zalewamy bulionem za każdym razem, gdy 'wypije' on poprzednią dawkę. ;] I tak gotujemy do miękkości. Można spożywać. :)
Ale, żeby danie było bardziej konkretne, to możemy dodać cokolwiek nam się zamarzy - mrożone warzywa, rybę, owoce morza. W ryżu nam się ładnie rozmrożą i jak będą już miękkie razem z ryżem, podajemy.
Smacznego. :-)