Sposób przygotowania:
Risotto z bobem
Bób ugotować w osolonej wodzie na pół miękko i odcedzić.
W głębokiej patelni rozgrzać olej, przyrumienić cebulę z drobno pokrojonym mięsem, dodać ryż, przemieszać i dolać bulion.
Dodać pokrojony seler, pomidory, paprykę, suszoną jarzynkę i przyprawy. Gotować aż do wchłonięcia całego bulionu. Dodać bób i groszek, chwilę jeszcze podusić doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z marynatami lub surówką.
W głębokiej patelni rozgrzać olej, przyrumienić cebulę z drobno pokrojonym mięsem, dodać ryż, przemieszać i dolać bulion.
Dodać pokrojony seler, pomidory, paprykę, suszoną jarzynkę i przyprawy. Gotować aż do wchłonięcia całego bulionu. Dodać bób i groszek, chwilę jeszcze podusić doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z marynatami lub surówką.
Natala1210