Sposób przygotowania:
Risotto z brokułem i kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą, zostawiamy na 10 minut następnie smażymy na patelni na złoty kolor. Brokuła wrzucamy an wrzącą wodę i gotujemy do miękkości, następnie wyciągamy do zimnej wody i odcedzamy, kroimy drobniutko.
W 500 ml wody rozrabiamy kostkę bulionową, bulion zagotowujemy Na patelni roztapiamy masło i wsypujemy ryż, podsmażamy go przez chwilę, zalewamy bulionem i gotujemy, co chwile mieszają, ryż będzie gotowy gdy całkowicie odparuje bulion.
Gotowy ryż przekładamy do większego garnka, dodajemy kurczaka oraz brokuł i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Risotto podajemy gorące. Smacznego!
W 500 ml wody rozrabiamy kostkę bulionową, bulion zagotowujemy Na patelni roztapiamy masło i wsypujemy ryż, podsmażamy go przez chwilę, zalewamy bulionem i gotujemy, co chwile mieszają, ryż będzie gotowy gdy całkowicie odparuje bulion.
Gotowy ryż przekładamy do większego garnka, dodajemy kurczaka oraz brokuł i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Risotto podajemy gorące. Smacznego!