Sposób przygotowania:
Risotto z dorszem wg MARIA66
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.Rybę rozmrażamy przez 10 minut, następnie pukamy ,doprawiamy pieprzem i oregano i odstawiamy na 5 minut.Do rondelka wlewamy 1 łyżkę oleju , wrzucamy cebulę i smażymy przez 3 minuty, następnie wsypujemy ryż, mieszamy, dolewamy 50 ml wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.Przykrywamy rondelek pokrywką i dusimy przez 5 minut . Następnie wsypujemy marchew z wytworzonym sokiem , mieszamy i dalej dusimy pod przykryciem przez 8 minut, mieszając, ryż wchłonie wodę i będzie gęsty.Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Rybę delikatnie panierujemy w mące i kładziemy na patelnię.Smażymy z każdej strony po 2 minuty. Podajemy gorącą z marchewkowym ryżem. Smacznego.
Babciagramolka
MARIA66
Babciagramolka
Absolutnie nie - Weganie nie jedzą żadnego miesa ( ryb też ) ani produktów od zwierzęcych ( np. tranu czy witaminy D z tranu też nie )
darmiona
anemon
Oj, darmiona, nie wiesz, że pukanie to podstawowa sprawa w kuchni, nie popukasz, to później brzuszek boli.
darmiona
ale ze mnie amatorka:-)