Sposób przygotowania:
Risotto z marchewka, porem i kurczakiem
Filet z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawa do kurczaka bądz wyłącznie sola i pieprzem, podsmażamy.
Marchewkę myjemy obieramy i ucieramy na tarce na większych oczkach na wiórki, por szatkujemy. do pora i marchewki dodajemy słoiczek przecieru sól i spora ilość pieprzu, ok 2 kubki wody 4 łyżki oleju i gotujemy aż marchewka i por zmiękną. Po ugotowaniu warzyw dodajemy do nich podsmażone piersi kurczaka, mieszamy ryż gotujemy osobno i dodajemy na końcu.
UWAGA; Może zajść konieczność dolania wody w trakcie gotowania warzyw!!!!!!!!!!!!!!
Marchewkę myjemy obieramy i ucieramy na tarce na większych oczkach na wiórki, por szatkujemy. do pora i marchewki dodajemy słoiczek przecieru sól i spora ilość pieprzu, ok 2 kubki wody 4 łyżki oleju i gotujemy aż marchewka i por zmiękną. Po ugotowaniu warzyw dodajemy do nich podsmażone piersi kurczaka, mieszamy ryż gotujemy osobno i dodajemy na końcu.
UWAGA; Może zajść konieczność dolania wody w trakcie gotowania warzyw!!!!!!!!!!!!!!