malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Risotto z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie risotto można przygotować na podwieczorek oraz na obiad. Jest bardzo kremowe a rodzina je uwielbia.

Risotto z pieczarkami

Składniki:

Risotto z pieczarkami

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 2 papryki czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • kilka plastrów schabu wieprzowego
  • połowa cebuli
  • łyżka keczupu łagodnego
  • łyżeczka soli, szczypta pieprzu,
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 0,5 kg pieczarek

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami
Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy. Na maśle podsmażamy chwilę czosnek z cebulą. Dodajemy trochę oleju i smażymy ryż podlewając bulionem co jakiś czas tak aby ryż stopniowo wpijał bulion. Schab siekamy w kostkę smażymy na łyżce oleju, paprykę kroimy w kostkę, pieczarki na kilka części wrzucamy do schabu i smażymy 20 min. Następnie łączymy z ryżem solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę słodką, podajemy gorące polane keczupem