Sposób przygotowania:
Risotto z zielona fasola
Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić. Zagotować bulion, wrzucić fasolę, ponownie zagotować. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju.
Wsypać ryż, posolić, smażyć, mieszając, przez 2-3 min. Bulion z fasolą wlewać po łyżce wazowej do ryżu, gotować na wolnym ogniu.
Pestki uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Zieleninę opłukać, osuszyć posiekać. Gdy ryż wchłonie bulion, zdjąć z ognia, dodać pestki, zieleninę, rodzynki, sok z cytryny i 2 łyżki oleju.
Wymieszać, przyprawić, odstawić na 5-10 min.
Wsypać ryż, posolić, smażyć, mieszając, przez 2-3 min. Bulion z fasolą wlewać po łyżce wazowej do ryżu, gotować na wolnym ogniu.
Pestki uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Zieleninę opłukać, osuszyć posiekać. Gdy ryż wchłonie bulion, zdjąć z ognia, dodać pestki, zieleninę, rodzynki, sok z cytryny i 2 łyżki oleju.
Wymieszać, przyprawić, odstawić na 5-10 min.