Sposób przygotowania:
Risotto z zielonym groszkiem
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać ryż i smażyć przez minutę. Następnie podlać winem i mieszać aż odparuje.
Ryż podlać chochlą bulionu i gotować na średnim ogniu, mieszając. Gdy porcja bulionu odparuje, dodajemy kolejną. Gdy ryż wchłonie połowę ostatniej części bulionu, dodać szklankę groszku i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy ryż zmięknie i większość płynu odparuje, należy risotto wymieszać z pesto, przełożyć na talerze i posypać tartym serem.
Ryż podlać chochlą bulionu i gotować na średnim ogniu, mieszając. Gdy porcja bulionu odparuje, dodajemy kolejną. Gdy ryż wchłonie połowę ostatniej części bulionu, dodać szklankę groszku i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy ryż zmięknie i większość płynu odparuje, należy risotto wymieszać z pesto, przełożyć na talerze i posypać tartym serem.
LauraLaura