Sposób przygotowania:
Risotto ze szpinakiem i kurczakiem
Kurczaka pokroić w kostkę , wymieszać z olejem i doprawić przyprawą gyros , odstawić na kilka godzin. Pora pokroić na pół plasterki, paprykę w paseczki a cebulę posiekać. Rozgrzać olej wrzucić cebulę i zeszklić , dodać mięso i usmażyć.
Następnie dodać paprykę i pora smażyć ok 5 minut. Do garnka wsypać ryż i zalać go bulionem , zamieszać i gotować aż wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Następnie dodać posiekany szpinak i gotować aż straci swoją objętość. Doprawić do smaku.
Następnie dodać paprykę i pora smażyć ok 5 minut. Do garnka wsypać ryż i zalać go bulionem , zamieszać i gotować aż wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Następnie dodać posiekany szpinak i gotować aż straci swoją objętość. Doprawić do smaku.