Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Risotto ze szpinakiem i parmezanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Risotto jest smaczne i pozywne.

Risotto ze szpinakiem i parmezanem

Składniki:

Risotto ze szpinakiem i parmezanem

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • koperek suszony

 

 

 

  • pamezan do posypania

 

  • olej

 

Sposób przygotowania:

Risotto ze szpinakiem i parmezanem
Cebule drobno pokroic i podsmazyc na zloty kolor na oleju.Do cebuli dodac rozmrozony szpinak,wymieszac i chwile jeszcze smazyc.Dodac koperek,sol i pieprz do smaku.Wrzucic pokruszona fete,dodac rozgnieciony czosnek oraz jogurt.Dolac odrobine wody.Wszystko razem gotowac chwile.Czesc przygotowanego w taki sposob szpinaku pprzelozyc do wiekszego naczynia z pokrywka.Dolac 2 litry wody,wsypac ryz,wymieszac i wszystko razem gotowac do momentu az ryz bedzie miekki.W miedzy czasie doprawic jeszcze sola i pieprzem,ewentualnie dorzucic jeszcze koperku,fety lub jogurtu.Gotowe risotto przelozyc na talerz,polac pozostala czescia szpinaku i posypac startym parmezanem.Smacznego:)