Sposób przygotowania:
Risotto ze szpinakiem i parmezanem
Cebule drobno pokroic i podsmazyc na zloty kolor na oleju.Do cebuli dodac rozmrozony szpinak,wymieszac i chwile jeszcze smazyc.Dodac koperek,sol i pieprz do smaku.Wrzucic pokruszona fete,dodac rozgnieciony czosnek oraz jogurt.Dolac odrobine wody.Wszystko razem gotowac chwile.Czesc przygotowanego w taki sposob szpinaku pprzelozyc do wiekszego naczynia z pokrywka.Dolac 2 litry wody,wsypac ryz,wymieszac i wszystko razem gotowac do momentu az ryz bedzie miekki.W miedzy czasie doprawic jeszcze sola i pieprzem,ewentualnie dorzucic jeszcze koperku,fety lub jogurtu.Gotowe risotto przelozyc na talerz,polac pozostala czescia szpinaku i posypac startym parmezanem.Smacznego:)
evita0007