Sposób przygotowania:
Risotto ze szpinakiem
Masło rozpuszczamy w garnku. Dokładamy do niego ryż. Całość smażymy około 1 minuty i podlewamy częścią bulionu. W miarę jak ryz chłonie bulion stopniowo uzupełniamy jego ilość. Na koniec dokładamy śmietanę. Gotowy ryż odstawiamy na około 10 minut by „doszedł”. Między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę kroimy w kostkę, natomiast czosnek drobno siekamy. Rumienimy razem na oleju. Dokładamy szpinak. Chwile smażymy razem by zmiękł, po czym dokładamy do niego pokrojony ser feta. Mieszamy całość do jego rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku. Wędlinę kroimy w kostkę. Gotowy ryż łączymy z wędliną, a następnie ze szpinakiem. Całość doprawiamy i porcjujemy na talerze. Podajemy posypane startym serem żółtym oraz udekorowane natką pietruszki.