cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Risotto ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wegetariańska wersja risotto ze smacznym i zdrowym szpinakiem. Szybkie, smaczne i dietetyczne danie obiadowe.

Risotto ze szpinakiem

Składniki:

Risotto ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Risotto ze szpinakiem
Masło rozgrzewamy na patelni. Świeży szpinak drobno szatkujemy (mrożony rozmrażamy) i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do szpinaku. Całość smażymy ok 5-10 min (aż odparuje woda). Cebulę drobno siekamy i lekko szklimy na oliwie na patelni. Następnie stopniowo dodajemy bulion i ryż. Kiedy ryż przestanie chłonąć bulion dodajemy szpinak. Całość mieszamy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!