beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Rissotto

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowe risotto . . . . .

Rissotto

Składniki:

Rissotto

 

  • 40 dag ryżu
  • 1,5 strąka papryki kolorowej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • cebula
  • 30 dag martadeli
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka bulionu

Sposób przygotowania:

Rissotto
Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę. Dusić do pół miękkości papryki. Dodać ryż. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu 10 - 15 minut. Dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Tagi:

ryż