Sposób przygotowania:
Rizotto Wokala
Paprykę , pierś , ryż - płuczemy pod bieżącą zimną wodą.
Cebulę, - obieramy i płuczemy pod bieżąca wodą.
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojony filet z kurczaka a następnie kroimy cebule w pół talarki i dorzucamy do mięska, kolejno paprykę czerwoną , czyścimy i kroimy w paseczki także dorzucamy na patelnie.
Po 20 minutach duszenia dodajemy kukurydze , pieprz.
I dusimy dalej.
Następnie nastawiamy wodę na ryż i gdy tylko się zacznie gotować gotujemy 15-20min (według uznania)
Wracając do sosu, przygotowujemy sos z torebki zgodnie z opakowaniem z tyłu jest opis. I wlewamy do naszej patelni , gotujemy jeszcze 5min i podajemy z ryżem.
Cebulę, - obieramy i płuczemy pod bieżąca wodą.
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojony filet z kurczaka a następnie kroimy cebule w pół talarki i dorzucamy do mięska, kolejno paprykę czerwoną , czyścimy i kroimy w paseczki także dorzucamy na patelnie.
Po 20 minutach duszenia dodajemy kukurydze , pieprz.
I dusimy dalej.
Następnie nastawiamy wodę na ryż i gdy tylko się zacznie gotować gotujemy 15-20min (według uznania)
Wracając do sosu, przygotowujemy sos z torebki zgodnie z opakowaniem z tyłu jest opis. I wlewamy do naszej patelni , gotujemy jeszcze 5min i podajemy z ryżem.