Sposób przygotowania:
Rogale na śniadanieWykonanie:
Do misy najpierw wsypałam składniki sypkie czyli mąkę ( przesianą) , drożdże instant, ksylitol oraz sól. Wymieszałam składniki.
W mikrofali podgrzałam mleko i rozpuściłam masło. Letnie dodałam do sypkich składników, wbiłam jaja i włączyłam mikser. Około 10 minut miksowałam.
Ciasto wyszło gładkie i elastyczne. Zostawiłam je na 2 godziny do wyrośnięcia.
Ciasto podzieliłam na dwie części. Rozwałkowałam na okrąg, wyszło 6 rogali.
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia Każdy rogali w środku posmarowałam miękkim masłem i zwinęłam. Zostawiłam je do wyrośnięcia na 30 minut.
Po 30 minutach każdy rogal smarowałam masłem roztopionym. Piekłam w temperaturze 200 º C przez około 20 - 25 minut. Studziłam na kratce.