Magda 84

Magda 84

Kucharz
[Przepisów: 15]

Rogale nadziewane cebulą i wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rogale w sam raz nadają się na drugie śniadanie lub na poobiednią przekąskę,są bardzo dobre i w smaku wyraziste.

Rogale nadziewane cebulą i wędliną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rogale nadziewane cebulą i wędliną

 

 

 

  • pół łyżeczki cukru

 

 

  • 250 ml wody

 

  • 3 cebule

 

  • 10 plasterków chudej wędliny

 

Sposób przygotowania:

Rogale nadziewane cebulą i wędliną
1.Cebule obieramy ,kroimy w piórka,podsmażamy na patelni,przekładamy do miseczki. 2.Drożdże kruszymy do naczynia,dodajemy cukier,1 łyżkę mąki,3 łyżki wody,mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia. 3.Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy sól,wlewamy wyrośnięte drożdże i resztę wody.Ciasto mieszamy łyżką,następnie wykladamy na stolnicę i zagniatamy rękoma.Pozostawiamy do wyrośnięcia. 4.Zagniatamy je ponownie ,wałkujemy i dzielimy na 10 trójkątów,na każdy kładziemy plaster wędliny i łyżeczkę cebuli,zwijamy rogaliki.Blaszkę smarujemy tłuszczem ,posypujemy mąką i układamy rogaliki,pozostawiamy na chwilę aby podrosły,następnie wierzch każdego rogala smarujemy wodą i posypujemy mąką . 5.Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 30-35 min w temp.200 st.C
Rogale nadziewane cebulą i wędliną
Etap 1
Rogale nadziewane cebulą i wędliną
Etap 2