Sposób przygotowania:
Rogaliczki z czekoladą
1. Najpierw przygotowujemy rozczyn drożdży i wody. 2. Mleko gotujemy do wrzenia, zdejmujemy z palnika, mieszamy z masłem, cukrem i solą. Studzimy 3. Przestudzone mleko mieszamy z jajami, drożdzami i mąką, wygniatamy aż powstanie jednolite ciasto.Pozostawiamy w ciepłymm miejscu aż podwoi objętość. 4. Dzielimy ciasto na trzy części, każdą wałkujemy w okrąg, z okręgu wykraiwamy 12 trójkątów. 5. Każdy trójkąt należy zwinąć zaczynając od podstawy, smarujemy delikatnie żółtkiem, ściskamy końce i mamy rogaliki :D Musimy jednak pozostawić je do wyrośnięcia 6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, piec około 15-20 minut do zrumienia w temperaturze około 200 stopni. Ja dodatkowo rogaliki te polewam czekoladą, lub smaruje czekoladą trójkąty przed upieczeniem. Polecam, są naprawdę przepyszne :D