Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

rogaliki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepyszne rogaliki

rogaliki

Składniki:

rogaliki

 

  • Na około 90 szt.
  • ok.500 g mąki
  • 250 g margaryny
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego
  • 2 łyżeczki cukru pudru do posypania
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • konfitury

Sposób przygotowania:

rogaliki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zwiń w kulę, zawiń w folię i włoż do lodówki. Po 2-3 godzinach ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i kieliszkiem wykrawaj srednie kółka. Na środek kazdego kółka poloz odrobinę konfitur, złoż na pół, zlep brzegi i uformuj maleńki półksiężyc. Piecz na złoty kolor w  200 stopniach C około 20 min. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.