Oliwia K.

Oliwia K.

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Rogaliki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam. U mnie długo nie zostają. :))

Rogaliki drożdżowe

Składniki:

Rogaliki drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowe
Mąkę z margaryną drobno posiekać nożem na stolnicy, do tego wkruszyć drożdże, wlać śmietanę i wsypać cukier. Zagnieść ciasto i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejce na 30 min. do wyrośnięcia. Po upływie czasu ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować. Kroić w trójkąty.Z zewnętrznej strony trójkąta nałożyć marmoladę i zawijac ku środkowi. Blachę opruszyć mąką i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. w temperaturze 200-220st.