Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe
Wszystkie składniki mają jednakowa temperaturę, najlepiej przygotować je wcześniej.
W mleku rozpuszczam drożdże , dodaję cukier i 3 -4 łyżki mąki, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie do zaczynu dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto na rogaliki.
Dzielę go na cztery kawałki, każdy wałkuję na kształt koła . Każde koło dzielę na osiem części, smaruję kremem i zwijam rogaliki .
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę około 20 minut w 175 st C
Po upieczeniu można polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem .
*źródło gogusiowo.blogspot.com
W mleku rozpuszczam drożdże , dodaję cukier i 3 -4 łyżki mąki, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie do zaczynu dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto na rogaliki.
Dzielę go na cztery kawałki, każdy wałkuję na kształt koła . Każde koło dzielę na osiem części, smaruję kremem i zwijam rogaliki .
Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę około 20 minut w 175 st C
Po upieczeniu można polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem .
*źródło gogusiowo.blogspot.com