Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z serem
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami, dodać 2 żółtka, rozpuszczone, przestudzone masło, cukier waniliowy, sól i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. W między czasie przygotować masę serową: Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy, dokładnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka. Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm. Każdy placek pokroić na 8 trójkątów. Na każdy położyć łyżeczkę masy serowej i zwinąć rogaliki. Ułożyć na blaszce, odłożyć do wyrośnięcia. Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 20 minut.