Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z marmoladą
W misce tupperware zasypac drożdze cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Wbic jajka, dodać cukier waniliowy, sól i wymieszać. Wlac ciepłe mleko z olejem oraz wsypac mąkę. Ciasto wymieszać łopatka tupperware. Lekko posypac maką i zamknąc miskę. Paroma kulistymi ruchami miski wyrobić ciasto. Wstawić miskę do ciepłej wody lub na grzejnik. Gdy pokrywa się otworzy ponownie zamknąć. Po 2 otwarciu ciasto jest gotowe do przygotowywania rogalików.
Rozwalkować ciasto w koło i ciąc na ćwiartki (ile ćwiartek zalezy jak Duz rogaliki chcemy) Na kazda ćwiartek (po szerszej stronie) nałożyć marmoladę i zwijac od tej strony. Piec w 180 st do zarumienienia ciasta.
Rozwalkować ciasto w koło i ciąc na ćwiartki (ile ćwiartek zalezy jak Duz rogaliki chcemy) Na kazda ćwiartek (po szerszej stronie) nałożyć marmoladę i zwijac od tej strony. Piec w 180 st do zarumienienia ciasta.