Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z marmoladą
Mąke z margaryną posiekać na drobno do momentu aż grudki masła znikną, Drożdże rozetrzec z cukrem i solą i wlac do mąki. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Gdy ciasto jest gotowe odkrajamy kawałek i wałkujemy tek aby wyszło koło i przekrajamy na 8 części (trójkątów). Nakładamy marmolade i zwijamy zaciskająć konce rogalików. układamy na przyszykowanej blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Po wyjęciu można polac lukrem lub czekoladą wedle uznania
Gdy ciasto jest gotowe odkrajamy kawałek i wałkujemy tek aby wyszło koło i przekrajamy na 8 części (trójkątów). Nakładamy marmolade i zwijamy zaciskająć konce rogalików. układamy na przyszykowanej blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni. Po wyjęciu można polac lukrem lub czekoladą wedle uznania
kasik12
Pozdrawiam:)