ewelinkaaa

ewelinkaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

rogaliki francuskie z nadzieniem ruskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne i wykwintne danko,dla lubiących pierogi ruskie

rogaliki francuskie z nadzieniem ruskim

Składniki:

rogaliki francuskie z nadzieniem ruskim

 

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • NA FARSZ
  • 6 srednich ziemniaków
  • 2 cebule
  • kostka twarogu(250g)
  • NA SOS:
  • jogurt naturalny-dowolna ilośc
  • cebulka\szczypiorek\koperek-kto co preferuje

Sposób przygotowania:

rogaliki francuskie z nadzieniem ruskim
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i odłożyć aby rozmarzło.
FARSZ:
ziemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie-kiedy juz ugotujemy,odlać wodę i ugnieść je tak jak do obiadu.
Cebulke pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto.
Ziemniaczki połączyć z cebulką i twarogiem.
Gotowy farsz nakładac na wykrojone z ciasta francuskiego kwadraty,układać na blaszce do pieczenia-na papierze do pieczenia,posmarować rozkłóconym białkiem i piec w piekarniku w 200 stopniach przez 20min
SOS:
jogurt naturalny wymieszać z cebulką pokroioną drobniutką kostkę