Sposób przygotowania:
Rogaliki kruche z masą migdałową.
Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać na stolnicę,posiekać z tłuszczem roślinnym,zsunąć w stos,zrobić dołek,wbić jajka,dać cukier,cukier waniliowy,śmietankę.Wyrobić i zagnieść w kulę,wsadzić do woreczka lub miski i wstawić do lodówki na 30 min.Przygotować masę migdałowo-budyniową tzn.wlać mleko do rondla i torebkę budyniu j.w. i dodać płatki migdałowe,zamieszać,przestawić naczynie na bok,przestudzić. Ciasto wyjąć,rozwałkować,wykrawać kwadraty o średnicy 4*4 cm. radełkiem lub nożem.Nakładać łyżką ostudzone nadzienie na kwadraciki z ciasta i zwinąć w rogaliki.Piekarnik nagrzać do 200 st.C,a blachę natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia,rogaliki układać na wyłożonej pergaminem blasze i piec ok.15 min.Po upieczeniu wystudzić,wyjąć i spożywać.